govornik

speaker

Olivera Radovanović

Smeh Joga

Iskustvo koje menja život!

Olivera Radovanović, predsednik udruženja Smeh Joga Srbija, učitelj Laughter Yoga, internacionalni Laughter Ambassador, implementator ove moćne tehnike u Srbiji, lider ove profesije u regionu, svedok moći našeg unutrašnjeg potencijala za samoisceljenje kroz smeh.


Zbog svog velikog zalaganja da tehnika Smeh joge bude prepoznata u regionu 2015., Olivera biva počastvovana od strane Indijske ambasade u Beogradu  pasošem građanina sveta i 2017. biva imenovana za međunarodnu Smeh ambasadorku, od začetnika Smeh joge dr Madan Kataria i njegove supruge.


Kao profesionalac u oblasti smeha ima iskustva sa raznim grupama, koučingom 1/1, ženama i muškarcima sa kancerom, decom i odraslima sa fizičkim i/ili mentalnim invaliditetom, decom svih uzrasta, seniorima, poslovnim ljudima, tako i sa svim ostalim ljudima koji žele da se smeju i kroz smeh rade na svom ličnom rastu i razvoju, pronađu sebe kroz smeh, razviju duhovnost i mir, budu zdraviji, srećniji, opušteniji, fizički spremniji i spretniji, produktivniji, komunikativniji...


Olivera deli moćnu, pozitivnu, veselu energiju i kreativnost.


Šta se dešava kada doneseš odluku da se smeješ i veruješ?


Olivera Radovanović: Ljudi su najčešće u velikoj potrebi za radošću i srećom, ali je uglavnom traže izvan sebe. Smeh joga je odlična alatka da ljudima pokaže gde im se radost sakrila i kako da je ponovo nađu i dalje neguju. I ne samo to, ako im pomognemo da otkriju svoju radost, biće zdraviji, produktivniji i snažniji i sve to kroz najjednostavniju, ali ujedno i najmoćniju alatku na svetu koju svi mogu da koriste – SMEH – Izuzetan alat za transformaciju!


Svaku praksa, da bi se “urezala” u telo, neophodno je raditi 10 000 sati i onda je počnete živeti. Za  mene Smeh joga nije nešto što ja radim, Smeh joga je deo onoga što sam ja. Prespojila je kola u mom mozgu tkzv. “samodirektna neuroplastičnost” – trajna promene u mozgu / sposbnost nervnog sistema da se menja, da promeni svoju strukturu i funkciju tokom života – to se zove neuro nauka. Smeh joga se koristi kao pozitivno stanje koje može da se prikači nečemu što je bilo problematično u prošlosti. Tako da znam, iz  ličnog iskustva, da možemo istrenirati sebe da budemo zahvalniji, ljubazniji, radosniji, veseliji, srećniji, nasmejaniji. Moj san je od prvog dana bio da raširim smeh kroz našu divnu zemlju Srbiju i region. Smatram velikim uspehom predstavljanje i implementiranje ove za nas apstraktne metode.


Dodjite da se smejemo zajedno!